Forrás: Getty

Kis konyha berendezése
1. Hosszúkás kis konyha – „L” alakú pult és keskeny asztal
A kicsi konyhák általában hosszúkás formájúak, amelyeknek a praktikus berendezése rendesen feladják a leckét. Klasszikus megoldás az „L” alakú konyhapult egy keskeny reggeliző pulttal kiegészítve. A reggeliző pult egy-két székkel különösen hasznos tud lenni, hiszen főzés közben plusz pultfelületet jelent. Ha egyedül vagy ketten élünk a lakásban, akkor pedig nincs szükség rendes asztalra, így a konyhában vagy más helyiségben is helyet spórolhatunk.
2. Széles, de rövid kis konyha – Pult két oldalon
A viszonylag széles, de rövid konyhákba a két oldalas konyhapult lesz a legjobb megoldás. Ételkészítés közben hasznunkra válik, ha a lehető legnagyobb mértékben szerelünk be pultot. A pultok feletti falfelületet is használjuk ki fali szekrények és nyitott polcok segítségével. Ha kicsi a konyhában található ablak, akkor mindenképpen a nyitott polcokat részesítsük előnyben, hiszen így sokkal világosabb lesz a kis konyha.
3. Kicsi, négyzet alakú konyha – Kinyitható pult
A kicsi, négyzet alapterületű konyhákban szűkös a hely akár tárolás, akár mozgás szempontjából. Célszerű ezért az egyik falfelületet szabadon hagyni a főzés során – ebben segítség egy lenyitható asztal vagy pultfelület. Hasznos lehet főzés közben, valamint étkezésekre is alkalmas. Ha összecsukható székkel párosítjuk, teljesen maximalizálhatjuk a rendelkezésünkre álló teret.
4. Bármilyen kicsi konyha – Sok akasztó felület
Ha a kicsi konyhánkban egész jól el tudunk férni, azonban a tárolással hely hiányában komoly gondjaink vannak, használjunk ki minden lehetőséget a tárolásra: a falakat, az ajtó hátulját és a polcok aljait. Szereljünk fel minél több akasztható tárolót, hogy más tárolófelületeken több helyet nyerjünk.
5. Magas, sok polcos tárolók
A magas pocok előnye, hogy kicsi alapterületen is elférnek, magasságuk miatt rengeteg mindent tudunk a segítségükkel tárolni. Érdemes beszerezni egy ilyet, ha mindig helyhiánnyal küzdünk. A legfelső és a legalsó polcokra tehetjük a ritkán használt konyhai gépeket vagy edényeket, középtájra pedig a gyakran használt dolgokat, például fűszereket, alapanyagokat és konzerveket.