Forrás: Europress
Napjainkban már szinte nincs olyan háztartás, amely mikró nélküli lenne. Ennek oka, hogy nagyon praktikus és nagyban megkönnyíti az életünket. Legyen szó melegítésről, vagy akár kifejezetten erre az eszközre komponált receptekről, sokszor nagy segítség. A mindennapi használat során azonban nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy mikrohullámú sütőnk mindig tiszta legyen kívül és belül egyaránt. Íme egy tipp, amivel ebben segítünk!
Így legyen tiszta a mikró
A mikrohullámú sütő tisztán tartására léteznek speciális tisztítószerek, melyek elsősorban zsíroldó tulajdonságukat fejtik ki ezen a kritikus területen. De azoknak, akik nem szeretnék vegyszerekkel telefújni konyhai eszközük belsejét – hiszen itt végül is ételeket melegítünk, ajánljuk inkább a természetes takarítószereket.
Csak természetesen
A mikró tisztításához legfőbb természetes segítőink a szódabikarbóna, az ecet és a citrom. Egy mikrózható edénybe öntsünk egy pohár ecetet, tegyünk bele egy félbevágott citromot vagy két kanál szódabikarbónát. Az elegyet tegyük a mikróba, majd melegítsük maximális erősségen öt percig. Az így keletkezett gőz zsíroldó és fertőtlenítő hatású, ami után elegendő egy nedves szivaccsal végigtörölni a mikró belsejét, és már tiszta is.