Forrás: Europress
Környezettudatosabban, gyorsabban vagy egyszerűbben… A mosogatási technikákon mindig van mit javítani. Íme, a helyes mosogatás instrukcióinak listája!
Fontos a sorrend
Haladj a kevésbé koszos daraboktól a legzsírosabbak felé. Ennek rém egyszerű oka van: a makacs koszt így nem viszed tovább egyik edényről a másikra. A nagyon zsíros tálakat akár előre be is áztathatod forró vízbe, így biztosan egyszerűbb lesz megküzdened velük.
Töröld le az edényt használat után
Sokan nem gondolnak erre fontos lépésre, pedig számos izzasztó és vízpazarló pillanattól kímélhetjük meg vele magunkat. A dolog lényege, hogy ne hagyd, hogy az ételmaradékok rászáradjanak az edényre. Használat után azonnal töröld le vagy öblögesd el őket.
A jó öreg szódabikarbóna a helyes mosogatás jó barátja
Ha olyan ételmaradékkal van dolgod, ami nem akar lejönni, áztasd be éjszakára némi mosószerrel együtt. Másnap pedig szódabikarbóna segítségével távolítsd el a további szennyeződéseket.