Fotó: Getty
Ki ne ismerné a karácsonyi időszak egyik legkedveltebb édességét, a borsmenta cukorkát? Csodás fehér-piros színével már önmagában is megidézi a karácsonyi hangulatot, de egy zseniális ötlettel mindezt tovább fokozhatjuk.
Csodás kis kínálótálakat készíthetsz ugyanis belőlük, melyeket a legapróbbak később akár el is fogyaszthatnak.
Mutatjuk lépésről lépésre, mit kell tenned, hogy vidám és ünnepi tálakat ajándékozhass idén karácsonykor!
1. Fogd meg a borsmenta cukrokat, és helyezd őket szilikon sütőlapra vagy szilikon sütőpapírra!
2. A cukorkákat egymás mellé rendezve formázz belőlük egy kilapított tálat.
3. A formát tedd 300 fokos sütőbe és figyelj! Kb. 8 percig tart, hogy a cukrok megolvadjanak, de ne kezdjenek el buborékokat képezni. Ha fényes lett a felületük, vedd ki, és hagyd fél percig hűlni őket!
4. Közben készíts elő egy tálat. Amekkorát előveszel a szekrényből, kb. akkora lesz majd a cukros kínálód is.
5. Most óvatosan fordítsd rá a cukrokat a fejjel lefelé lévő tálkára.
6. Hagyd hűlni a cukormasszát.
7. Ha megdermedt, leveheted, de hagyd még állni egy kicsit.
Készen is vagyunk! Tehetsz bele édességet, be is csomagolhatod, vagy helyezheted egyenesen az ünnepi asztalra.