Forrás: Getty
1. Teremts magadnak teret
Ha nem elég nagy a konyhapultunk, alakítsunk ki plusz felületeket mindenhol, ahol csak tudunk. Egy gurulós kiskocsi például nagy segítség lehet ott, ahol a legnagyobb szükség van. Ráadásul még pakolni is tudunk az alsóbb részeibe.
2. Lekvárosüvegek új szerepben
A lekvárosüvegek az új barátaink. Nem csupán azért, mert frissen tartják azt, amit rájuk bízunk, de azzal, hogy átlátszóak, rengeteg időt takarítanak meg nekünk, hiszen első ránézésre elárulják, mit tárolnak nekünk.
3. Karcsúsítsd a konyhát
Azaz szabadítsd meg a feleslegtől. Minél több haszontalan dolgot távolítasz el a konyhából, annál több helyed marad azoknak, amikre igazán szükséged van.
4. Tedd közszemlére a stílusos darabokat
Amikor a konyha szem előtt lévő részeiben rend uralkodik, az már önmagában is félsiker. De ha mindezt megfejeljük azzal, hogy a szemrevalóbb konyhai felszerelést helyezzük előtérbe, az összhatás is sokkal ütősebb. Így pedig garantáltan nem feledkezünk meg róluk a konyhaszekrény leghátsó részében elrejtve.
5. Gondolkodj függőlegesen
A kis konyhák elengedhetetlen megoldása a vertikális elrendezés és tárolás. Bátran használjuk a teret felfele, ha kell, egészen a plafonig. Nagyon magasra elsősorban a ritkában használt eszközöket helyezzük, ami pedig mindennap kell, kerüljön karnyújtásnyi távolságra.
6. Kampózz
Az egyik legegyszerűbb és leghelytakarékosabb tárolási mód az akasztás. A kampók saját kezűleg, pillanatok alatt felszerelhetők a falra, de ami még fontosabb: a rajtuk tárolt konyhai eszközök is egyetlen mozdulattal le-, majd visszaakaszthatók. Minek bajlódjunk a különböző méretű serpenyők elhelyezésével a fiókban, ha tökéletesen megférnek egymás mellett is a falon?