Forrás: Getty
1. Narancs és fahéj illatú gyertya:
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű narancs
- 2-3 fahéjrúd
- Szója vagy méhviasz gyertya alap
- Narancsos és fahéjas illóolaj
Lépések:
- Vágd fel a narancsot vékony szeletekre.
- Helyezd a narancsszeleteket és a fahéjrudakat a gyertyaformába úgy, hogy a kanóc kilógjon.
- Olvaszd meg a gyertya alapot, majd öntsd a formába.
- Adj hozzá a narancs és fahéj illóolajat.
- Hagyd megdermedni, majd vágd le a kanóc felesleges részeit.
2. Alma és szilva illatú gyertya
Hozzávalók:
- Szója vagy méhviasz gyertya alap
- Szárított alma darabok
- Szárított szilvadarabok
- Illóolaj: alma és szilva
Lépések:
- Olvaszd meg a gyertya alapot, majd főzd benne az alma és szilva darabokat kb. 10 percig, alacsony lángon.
- Adj hozzá alma és szilva illóolajat a megolvadt gyertya alaphoz.
- Öntsd a gyertya alapot a formába úgy, hogy a kanóc kilógjon.
- Hagyd megdermedni, majd távolítsd el a gyertyát a formából.
Olvasd el ezt is!5 teraszdíszítési ötlet a karácsonyi szezonra
3. Vanília és mézeskalács illatú gyertya:
Hozzávalók:
- Szója vagy méhviasz gyertya alap
- Vanília rúd (vagy vanília illóolaj)
- Szárított mézeskalács fűszerek (pl. fahéj, gyömbér, szegfűszeg)
- Illóolaj: vanília
Lépések:
- Olvaszd meg a gyertya alapot, majd főzd bele a mézeskalács fűszereket a gyertyaalapba.
- Helyezd a vanília rudat a gyertyaformába.
- Adj hozzá vanília illóolajat a megolvadt gyertya alaphoz.
- Öntsd a gyertya alapot a formába, ügyelj arra, hogy a kanóc ne essen be a folyékony gyertyaalapba.
- Hagyd megdermedni, majd vedd ki a gyertyát a formából, és vágd le a kanóc felesleges részét.