Fotó: Europress
Nagyon egyszerű a dolgod. Először is menj és vegyél egy csokor tulipánt, majd vidd haza. Ha be van csomagolva, össze van kötve a csokrod, hagyd úgy. Ha nincs, akkor fogj egy darab celofánt és szorosan kötözd, csomagold össze a szárakat a képen látható módon, kihagyva a szárak alsó részét. Onnan ugyanis egy jelentős részt le kellene vágnod.
Ezután önts egy magas vázába hideg, friss vizet és tedd bele a csokrot. Mostantól ezt a műveletet minden nap ismételd meg. Meglátod, akár egy hétig sem fog lekókadni tulipánod, csak ne felejtsd el, hogy minden nap vágj picit vissza a szárából és minden nap új, friss, hideg vízbe tedd bele. Így csinálják ám a virágboltokban is!
Ez azért fontos, mert a tulipán szára gyakorlatilag teljesen üreges, és muszáj, hogy jól megszívja magát friss vízzel, egészen a virág fejéig. Ezért kell, hogy a csomagolás fent maradjon, az ugyanis tartást ad és a víz jó magasra felér a szárában. A csomagolást azonban a 2. napon már leveheted, a magas váza, a friss hideg víz és a szár visszavágás azonban szükséges!
Ez a trükk egyébként a legtöbb tavaszi, vágott virágnál működik!
Milyen hasonló trükköket ismersz még?
Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok&Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!
<< Ezt ITT tudod megtenni! >>