Forrás: Getty

1. Fejjel lefelé
A rózsák szárításának legegyszerűbb módja, ha fejjel lefelé felakasztod őket. Első lépésként távolítsd el a tövekről az összes tüskét és levelet. Ha ezzel elkészültél, akkor egy sötét, száraz és jól szellőztethető szobában keress nekik helyet. Minél kevesebb fény éri a rózsákat, annál inkább megmarad az eredeti színük. Nem muszáj egyenként felakasztani a virágokat, de tíznél több szál ne legyen egy csokorban.
A rózsák méretétől függ, hogy mennyi időt vesz igénybe a szárítás, de alapvetően 10-30 nappal kalkulálj.
2. Sütőben
Ha nincs kedved hetekig várni, akkor próbáld ki a most következő módszert. Ehhez szükséged lesz némi homokra. Szórd egy tepsibe, majd tedd rá a rózsákat. Ezután tedd a tepsit a 40-50 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, méghozzá addig, amíg az összes nedvesség „ki nem sül” belőlük. Ha nem tudsz homokot szerezni, akkor sütőpapírt is használhatsz, de ebben az esetben résnyire legyen nyitva a sütőajtó, hogy a nedvesség ki tudjon szállni.
3. Só
Viszonylag olcsó módszer a sóval történő szárítás. Ehhez szükséged lesz egy zárható tárolóra, amibe beleférnek a rózsák. Először annak aljára szórj némi sót, fektesd bele a rózsát, majd szórj rá annyi sót, hogy tejesen ellepje a virágot. Ezután tedd rá a tetőt a tárolóra, és várj. Kb. 3-4 hét alatt teljesen kiszárad a virág.
4. Mosószer
Ennél a módszernél ugyanúgy kell eljárnod, mint a sóval. További plusz pont, hogy a szárítási folyamat után nem kell kidobnod a mosószert, hanem nyugodtan felhasználhatod eredeti rendeltetése szerint.