Forrás: Getty

3 fontos tényező
#1 – A szag
Ha a földnek dohos vagy rohadt szaga van, akkor inkább ne használd. Az erőteljes aroma ellenben nem azt jelenti, hogy rossz minőségű lenne, hiszen bizonyos fajtákhoz kevernek olyan szerves trágyát, mint például a szaruforgács, a szaruliszt vagy a marhatrágya. Ilyen esetben teljesen normális ha kellemetlen szaga van a virágföldnek.
#2 – Az állag
A jó minőségű föld laza, egyenletes és könnyen szétmorzsolódik a kezedben. A növények is ezt az állapotot szeretik a legjobban. Ezen kívül ez arra utal, hogy nyugodtan használhatod az adott földet, ha magas a humusztartalma, ugyanis ez azt jelenti, hogy sok tápanyagot tartalmaz, jól el tudja raktározni a vizet, továbbá remekül szellőzik.
#3 – Az összetétel
Szintén rendkívül fontos tényező, hogy egyáltalán mit tartalmaz a virágföld. Az olyan nagyobb daraboknak, mint a kéregnek, farostnak, komposztmaradványoknak vagy kisebb ágaknak, semmi keresnivalójuk benne. Az szintén rossz, ha magas a homok- és sótartalma, ugyanis ez silány minőségre utal. Amire még figyelned kell: ne legyen benne tőzeg, ugyanis ez nagyon károsítja a környezetet, mivel kitermelése során rengeteg kéjgáz és szén-dioxid szabadul fel.
Tipp!
Ha a vásárolt virágföld jó minőségűnek tűnik, mégis biztosra akarsz menni, akkor használat előtt süsd meg a sütőben. Ezzel a trükkel ugyanis el tudod pusztítani a benne található bogarakat, gombákat és kártevőket. Ha kíváncsi vagy ennek pontos menetére, akkor kattints alábbi cikkünkre: