Forrás: Getty

Szuper egyszerű, de hihetetlenül látványos karácsonyi süti, amit mindenki imádni fog

Hozzávalók

  • Brownie, csokoládétorta vagy csokis piskóta (válassz kedvedre való receptet, akár vegán vagy cukormentes változatot)
  • Csokis müzlipehely (lehetőleg a kisebb, kagyló vagy kerek formájú pehely, ami jól hasonlít a toboz „pikkelyeihez”)
  • Porcukor
  • Karamell vagy olvasztott karamellkrém (opcionális)

Így készítsd el

  1. Készítsd el a brownie-t vagy a csokoládépiskótát a választott recept alapján. A lényeg, hogy a sütemény legyen jó puha, így könnyen formázható lesz.
  2. Miután elkészült és kihűlt a brownie vagy a piskóta, morzsold össze. Ha teljesen összetörted, egy kicsit nedvesítsd meg (például egy kevés krémmel vagy csokoládéöntettel), hogy formázható legyen, és ne essen szét.
  3. A morzsából gyúrj kisebb, kúpos formákat, amik tobozra emlékeztetnek. Ezek lesznek a tobozok alapjai.
  4. Kezdd el a müzlipehelyeket belenyomkodni a brownie-kúpokba, körkörösen, lentről felfelé haladva. Így olyan lesz, mintha tobozpikkelyeket tennél rájuk. Ha végeztél, szórj egy kevés porcukrot a tetejükre, amitől olyan havas hatásúak lesznek, mintha éppen a téli erdőből érkeztek volna!
  5. Tedd a kész tobozokat a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjenek, és megtartsák a formájukat.

Extra tipp: karamellel töltött toboz

Ha igazán különleges desszertet szeretnél, töltsd meg a tobozokat karamellel! Mielőtt a csokis müzlipehelyeket rátennéd, fúrj egy kis mélyedést a brownie kúp közepébe az ujjaddal, egy szívószállal vagy egy tölcsérrel, és tölts bele egy kevés olvasztott karamellt.

Az alábbi videó segítségedre lesz:

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.