Forrás: Getty
Hozzávalók
- Brownie, csokoládétorta vagy csokis piskóta (válassz kedvedre való receptet, akár vegán vagy cukormentes változatot)
- Csokis müzlipehely (lehetőleg a kisebb, kagyló vagy kerek formájú pehely, ami jól hasonlít a toboz „pikkelyeihez”)
- Porcukor
- Karamell vagy olvasztott karamellkrém (opcionális)
Így készítsd el
- Készítsd el a brownie-t vagy a csokoládépiskótát a választott recept alapján. A lényeg, hogy a sütemény legyen jó puha, így könnyen formázható lesz.
- Miután elkészült és kihűlt a brownie vagy a piskóta, morzsold össze. Ha teljesen összetörted, egy kicsit nedvesítsd meg (például egy kevés krémmel vagy csokoládéöntettel), hogy formázható legyen, és ne essen szét.
- A morzsából gyúrj kisebb, kúpos formákat, amik tobozra emlékeztetnek. Ezek lesznek a tobozok alapjai.
- Kezdd el a müzlipehelyeket belenyomkodni a brownie-kúpokba, körkörösen, lentről felfelé haladva. Így olyan lesz, mintha tobozpikkelyeket tennél rájuk. Ha végeztél, szórj egy kevés porcukrot a tetejükre, amitől olyan havas hatásúak lesznek, mintha éppen a téli erdőből érkeztek volna!
- Tedd a kész tobozokat a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjenek, és megtartsák a formájukat.
Extra tipp: karamellel töltött toboz
Ha igazán különleges desszertet szeretnél, töltsd meg a tobozokat karamellel! Mielőtt a csokis müzlipehelyeket rátennéd, fúrj egy kis mélyedést a brownie kúp közepébe az ujjaddal, egy szívószállal vagy egy tölcsérrel, és tölts bele egy kevés olvasztott karamellt.
Az alábbi videó segítségedre lesz: