Forrás: Getty
1. Elhasználódott edények
A régi vágódeszkák tele vannak karcolásokkal, amikben baktériumok telepedhetnek meg. Még ha rendszeresen tisztítod is őket, az igazán régi daraboktól érdemes megszabadulni. Csakúgy, mint a törött, egyfülű vagy más problémás lábasoktól, amiknek már úgysem veszed hasznát.
2. Lejárt fűszerek
A régi fűszerek elvesztik az ízüket és a hatékonyságukat. Ha már nem érzed az illatukat, amikor összedörzsölöd őket, itt az ideje friss fűszerekkel pótolni őket. Ez nemcsak az ételeid ízvilágát javítja fel, de segít a rend fenntartásában is.
3. Használaton kívüli szakácskönyvek
Sok helyet foglalnak el, és csak porosodnak. Az online receptek világában már egyre kevésbé támaszkodunk a klasszikus szakácskönyvekre. Ha pedig egyikben van egy kedvenc recepted, azt inkább szkenneld be a telefonodba, és mindig kéznél lesz
4. Elszíneződött műanyag tárolók
A megsárgult, összekarcolódott vagy hiányzó fedelekkel rendelkező műanyag tárolók csak helyet foglalnak és rendezetlenséget okoznak. Cseréld le őket új, jól záródó darabokra, amelyek egyrészt praktikusabban tárolhatók, másrészt még jól is működnek.
5. Egyszer használatos evőeszközök és mini szósz
Ha nem vigyázunk, az eldobható evőeszközök és a házhoz rendelt ebéd mellé kapott mini szószok gyorsan felhalmozódhatnak a fiókban. Ha nincs rájuk szükséged, használd fel, illetve el őket a mai vacsorához, vagy irány a kuka! De könnyen lehet, hogy a mini mustár vagy ketchup nagy részemár le is járt. Ezt mindenféleképp ellenőrizd!