Forrás: Getty

Térkihasználás mesterfokon: Sarah Paulson aprócska konyhája

Egy jól megtervezett, kicsi konyha is lehet praktikus és elegáns, ahogy Amy Kehoe belsőépítész gyönyörűen bemutatja ezt Sarah Paulson kaliforniai otthonában.

Kicsi, de tágasnak tűnik

A New York-i kislakásokhoz szokott színésznő számára nem okozott különösebb problémát az aprócska méretű konyha, ezért ő lepődött meg a legjobban azon, hogy mennyit kihozott belőle a profi belsőépítész csapat. A tervezők számára kihívás volt a szűkös tér praktikus és látványos berendezése, de végül sikerült egy igazán lenyűgöző kis konyhát kialakítaniuk, amelyben minden helyet kapott, amire szükség van.

KATTINTS IDE ÉS NÉZD MEG!

Amy Kehoe mestere a kislakások berendezésének, de a konyhát különösen fontos helyiségnek tartja, hiszen sokszor itt gyűlnek össze a vendégek, ráadásul elegendő hely kell rendelkezésre álljon a főzéshez, a tálaláshoz és az étkezéshez. „A kicsi konyhákban minden egyes centimétert ki kell használni” – mondja a tervező. Majd tanácsként hozzáteszi: „Ha megoldható, akkor a legtöbb konyhai eszközt pakoljuk el, mert a tér így sokkal nagyobbnak tűnik, és használjunk világos színeket, amelyek tágasabbnak mutatják a helyiséget.”

Fehér minden mennyiségben

Az egységes és letisztult megjelenés érdekében a tervező fehér faborítással látta el a falakat, amelyek tökéletesen illeszkednek a fehér konyhabútorhoz. A fehér márvány munkalap pedig segíti a fény visszaverődését a helyiségben. A sok fehéret egy hangsúlyos pontra elhelyezett színes képpel és zöldellő növénnyel ellensúlyozták, a barna székek pedig tökéletes kiegészítői a semleges és visszafogott konyhának.

A konyhapultot üresen hagyták, hogy legyen elég hely, kis konyhákban ugyanis célszerű az eszközöket a szekrényekben tárolni, hogy az elől hagyott edények és konyhagépek ne keltsenek zsúfolt és rendezetlen hatást. Ha csak egy pár négyzetméteres kis teakonyhánk van, akkor – amennyiben megoldható – érdemes a helyiséget egybenyitni a szobával, és egy amerikai konyhás nappalit kialakítani. Így szellősebb, tágasabb és jobban kihasználható teret kapunk. Ha ezt a megoldást választjuk, az átalakításnál mindenképpen figyeljünk a megfelelő szellőzés kialakítására, hogy főzéskor a szagok és a pára távozzon a helyiségből.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.