Forrás: Getty
Jennifer Garner online főzőműsora, a Pretend Cooking Show nem véletlenül népszerű a YouTube-on és az Instagramon. A világhírű színésznő néhány perces videókban közvetlen és humoros stílusban osztja meg kedvenc receptjeit a rajongóival. Bejegyzései természetesek és szinte baráti hangvételűek, a sztár képes pizsamában bejelentkezni hajnal 5 órakor, és félig lehunyt szemmel nekilátni a főzésnek, de az ügyetlenkedéseit, sutaságait sem vágja ki a műsorból.
Klasszikus fehér konyhabútor
Garner videóiban nemcsak a mindennapi életébe enged bepillantást, hanem a konyháját is megnyitja a rajongói előtt. A családi házban hatalmas konyha áll a színésznő rendelkezésére, melybe a legmodernebb gépeket szerezte be a főzéshez. A rusztikus stílusú fehér szekrénysort fehér márvány munkalap és márvány hátfal egészíti ki. A tűzhely felett azonban nincsenek szekrények, hanem egy hatalmas ablak van, ami rengeteg természetes fényt enged a helyiségbe.
Fontosnak tartja a természetes alapanyagokat
A színésznő azonban nemcsak megfőzni szereti az ételeit, hanem az alapanyagokat is maga biztosítja hozzájuk. A családjának van egy hatalmas farmja Georgia államban, amelynek működtetéséből ő is kiveszi a részét. „Anyám is mindig gazdálkodott a farmon, és ő készítette az összes ételünket. Amikor éhesek voltunk, azt mondta: gyermekem, menj ki a kertbe, ott a paradicsom és a borsó, egyél belőle. Én így nőttem fel” – mondta a színésznő egy interjúban, akinek fontos, hogy édesanyaként hasonló értékeket adjon át a gyermekeinek. A nagyvárosban is termelői piacokon vásárol, és kerüli az ultrafeldolgozott élelmiszereket. Mindemellett a színésznő társalapítója a Once Upon a Farm bébiételeket gyártó cégnek, amely friss, bio alapanyagokból készít finomságokat a legkisebbeknek.
Áfonyás muffin recept
Persze, az édességeket Jennifer Garner és gyermekei sem vetik meg. Ez az áfonyás muffin a színésznő egyik kedvence.
Hozzávalók:
A muffinokhoz:
- 1½ csésze liszt
- 1 csésze zabpehely
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ csésze sótlan vaj (szobahőmérsékletű)
- ½ csésze barna cukor
- ½ csésze tej
- 1 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 1¼ csésze áfonyaszósz
A tetejére:
- 3 evőkanál barna cukor
- 3 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál sótlan vaj (hideg)
- ½ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius-fokra, és készíts elő egy 12 rekeszes muffin sütőformát. Egy edényben jól keverd össze a vajat és a cukrot. Add hozzá a tejet, a tojást és a vaníliakivonatot, és keverd jól össze egy botmixer segítségével. Majd mehet mellé a zab, a sütőpor, a szódabikarbóna, a só, a fahéj és az áfonyaszósz. Fontos, hogy ne keverd túl, nem baj, ha egy kicsit csomós marad. Töltsd a tésztát muffinformába.
Majd reszeld le a hideg vajat, és egy másik edényben keverd össze a zabos öntet hozzávalóit. Ha összeállt, akkor minden muffin tetejére tegyél belőle egy kanállal. Süsd 18-20 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy elkészült-e. Várd meg, amíg kicsit kihűl, és fogyaszd egészséggel.
Ebben az Instagram videóban megnézheted, hogyan készül ez az ínycsiklandó muffin.