Forrás: Getty

Szükséges hozzávalók
- Maradék viasz vagy speciális gyertya viasz granulátum. A méhviasz helyett inkább szójaviaszt használjunk, ugyanis míg előbbinek van saját illata, addig az utóbbi teljesen semleges.
- Kanóc, ami passzoljon a gyertya átmérőjéhez. Egy 6 cm-es gyertyához egy 6-os méretű kanóc kell.
- Illóolaj – például narancs, levendula, rózsa…
- Illóolaj alternatívái: frissen facsart citromlé, fahéj, levendulavirág, vaníliarúd belseje, darált kávébab…
- 1 fazék
- 1 edény
- Kanál a kevergetéshez
- Saslikpálca
- Ruhacsipesz
- Tiszta üveg: például befőttesüveg
Előkészületek
- Alaposan tisztítsuk ki az üveget, amibe a gyertya fog kerülni.
- A ruhacsipesz segítségével rögzítsük a kanócot a saslikpálcára, és lógassuk bele a kanócot az üvegbe úgy, hogy az pontosan középen legyen.
- Ha régi gyertya maradékokat használunk, akkor olvasztás előtt távolítsuk el a kanócot.
Olvasd el ezt is!3 DIY tipp otthonra, amit Neked is érdemes kipróbálnod
A gyertya elkészítése
- Töltsünk meg egy nagyobb fazekat vízzel. A viaszt tegyük egy kisebb fazékba, amit ráhelyezünk a vízzel teli edényre, így a gőz fölött tudjuk felolvasztani a viaszt. Közepes hőmérsékleten és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel.
- Ha teljesen felolvadt a viasz, akkor adhatunk hozzá pár csepp illóolajat. Természetesen nyugodtan keverhetjük a különböző illatokat.
- A végén keverjük még egyszer alaposan össze a viaszt és az illóolajokat, majd zárjuk el a tüzet.
- Ezután töltsük bele az olvadt viaszt az üvegbe, figyelve arra, hogy a kanóc középen maradjon.
- Várjunk pár órát, hogy teljesen megszilárduljon a gyertyánk, majd rövidítsük le a kanócot, és már el is készültünk.