Forrás: Europress
Hét jól bevált módszerünk is van arra, hogyan tehetjük magunk is a karácsony fényéhez méltóvá az ünnepi asztalt. Vegyük sorra ezeket!
Gyümölcsös kiegészítők
A körték, almák, citromok és grapefruitok tökéletes hangulatfokozói az ünnepi tálalásnak. Színűkben és formájukban is sokfélék, így garantáltan találunk olyan gyümölcsöt, mely a karácsony témájához passzol. Talán a legolcsóbb, de biztosan a legegyszerűbb asztaldekorációs elemről van szó, amit ráadásul nem kell a következő fenyőünnepig tárolnunk a szekrényben.
Díszbe öltöztetett székek
Az asztal helyett – vagy éppen mellett – a székeket is dekorálhatjuk különböző ünnepi kellékekkel. Kössünk szalagot a háttámlájukra, akasszunk fenyődíszeket vagy névtáblákat rájuk. Vagy a merészebbek akár angyalszárnyakkal is kísérletezhetnek.
Takarjuk be!
A kockás plédekre hajazó piros asztaltextilek első ránézésre divatja múltnak tűnhetnek a karácsonyi vacsora körül, de ez is csak tálalás kérdése. Ha például a szalvétán vagy az asztal közepére terített futón köszönnek vissza, máris újszerűen hatnak.
Fekete frissítés
Ha valami igazán trendit keresel, adj sötét hangsúlyt a terítéknek. Nem kell félni ettől, mert a karácsonyi körítésben nem a szomorú, hanem az elegáns arcát mutatja majd meg ez a rendkívül népszerű árnyalat – akár szalvéták, akár gyertyák, akár tényárak formájában ízesítjük vele az ünnepi menüt.
Fényt neki!
Népszerű asztaldekorációs technika – az év bármely szakaszában – a fényfüzérrel való díszítés. Karácsonykor különösen jól passzol mindez a hangulathoz.
Csomagoljuk be!
Csempészd be a karácsonyi ajándékozás hangulatát az ünnepi menübe is. Köss díszszalagot mindenre és bármire, így teremtve igazi egységet a feldíszített fenyőfával.
Üvegezzünk!
Igazán elegáns asztaldíszek készíthetők üvegvázák, tálak és szervírozók közreműködésével, melyeket megtölthetünk a karácsony minden jellegzetes színével és ízével.