Forrás: Gettyimages.com
Tervezés
Érdemes a heti menüt több napra előre kitalálni a reggelitől a vacsoráig. Címszavak helyett – például “szendvics” – írj konkrétumokat, mint például “pulykasonkás-mozzarellás szendvics paradicsommal”. A terveket vezetheted papíron, egy excelben a számítógépeden, de léteznek már erre szuper telefonos applikációk is.
Gondolj a maradékokra is
A maradékok figyelembevételével a pénz mellett időt is spórolhatsz, hiszen nem kell teljes fogások elkészítésére szánni az időd. Ha például sült csirke volt az ebéd, a megmaradt hús remekül passzol egy salátához vagy tortillába töltve, zöldségekkel.
A bevásárlólista alapvető fontosságú
Írd össze pontosan a listát, hogy miket is kell megvenned, így elkerülheted az impulzusvásárlást és a felesleges költekezést. Ha a korábbi, fenti tanácsot megfogadod és menükben gondolkodsz, akkor igazán biztosra mehetsz.
Akciós újságok és saját márkás termékek
A bolthálózatok újságjaiban minden héten más termékeket akcióznak. Érdemes a heti menünket is összehangolni a kedvezményekkel, így újabb kört spórolhatunk.
A saját márkás termékek pedig mindig alacsonyabb áron kaphatók klasszikus, nagy márkáknál. Érdemes kipróbálni ezeket, hiszen sokszor megütik minőségben a drágább termékek mércéjét.
Éhesen a boltba? Soha!
Egy fontos alapszabály: soha ne menj éhesen bevásárolni, mert korgó gyomrod erősebb tud lenni az eszednél!