Fotó: Getty
A konyhai tárolás egy állandó probléma, kérdés, dilemma: hova helyezzük el a kellékeket, hogy mindig kéznél legyenek? A gördülékenység érdekében fontos, hogy mindennek meg legyen a maga helye. Így tudjuk, hova kell nyúlni, ha konzervnyitóra vagy ha sajtreszelőre van szükség.
Az evőeszközök
A szekrénysor felső, laposabb fiókos részébe bátran kerülhetnek az evőeszközök. Válassz bele átlátható, jól elosztott rendszerezőt, hogy ne olvadjanak egybe a desszertes villák a zöldséghámozókkal.
Edények a nagyobb fiókokba
Az alsóbb, nagyobb fiókokba érdemes az edényeket elhelyezni. Így minimalizálod annak az esélyét, hogy eltörd őket, miközben mindig kényelmesen kéznél lesznek.
A fókusz a csoportosításon van
A különféle polcokat szerencsés funkció szerint csoportosítani, ez nagyban segíti az átláthatóságot. A kategóriák lehetnek: lábasok, serpenyők, lapostányérok, mélytányérok, kistányérok stb.
Felülre, a zárható polcos részbe érdemes tenni a poharakat, hogy minél jobban óvd őket a porosodástól. A ritkábban használt darabokat – így például a pezsgős, sörös vagy borospoharakat – érdemes magasabbra rakni, a gyakran használtakat pedig – mint a kávésbögre vagy vizespohár – helyezd szemmagasságba.
Tartsd közel a gyakran használt dolgokat
A sütőhöz közeli fiókba vagy polcra kerüljenek azok a darabok, melyeket a leggyakrabban veszel elő, ha főzésbe fogsz. Ezek például a tűzálló tálak, tepsik és serpenyők, melyeket egy mindennapi fogás elkészítésekor is használsz.