Forrás: Europress
A hűtőd rendszerét bizony nem éri meg elbagatellizálni, tekints rá egyfajta stratégiai feladatként. Hogy miért is olyan fontos ez? Mert minden egyes ételfajtát más és más hőmérsékleten ideális tartani, és a hűtő különböző pontjain a hőmérséklet is különböző. Így pakolj be a hűtődbe!
Így csináld polcról polcra!
1. Legfelső polc: ide kerüljön minden, ami nem igényel főzést. Például maradék főtt ételek, italok, joghurtok, sajtok, felvágottak.
2. Alsóbb polcok: minél lentebb haladunk, annál több hőkezelést igényel az adott polcon lévő étel. A legalsó polcra kerüljenek tehát például a nyers húsok.
3. Ajtó: Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy ide csak a fűszereket és szószokat (mustár, ketchup) ajánlatos helyezni. Leggyakoribb hiba itt a tej és a tojás – ezeket a polcra kell tenni.
4. Alsó tárolórekeszek: Ha több rekesszel is rendelkezünk, akkor a hústól távolabb esőbe tegyük a zöldségeket és gyümölcsöket. Ha egy ilyen dobozunk van, akkor a felette levő húst tegyük műanyagdobozba. Így elkerülhetők a keresztszennyeződések.