Forrás: Getty
Mi kell hozzá?
Semmi bonyolult, csak víz és ecet. Komolyan! Nem kell drága tisztítószereket vásárolnod, sem órákig sikálnod. Csak keverj össze egy kis tálba körülbelül 300 ml vizet és 2-3 evőkanál ecetet. Az arányok pontos betartása nem túl fontos, de érdemes azért több vizet használni, mint ecetet, hogy ne legyen túl erős a szaga.
Miért működik ez a módszer?
Az ecet savas, így könnyedén feloldja a lerakódott zsírt és ételmaradékokat. Amikor a keverék felmelegszik a mikróban, a felszabaduló gőz fellazítja a szennyeződéseket, és azok szinte maguktól eltűnnek. A legjobb, hogy ez a módszer nemcsak tisztít, de a kellemetlen szagokat is semlegesíti. Az ecet erős illata pedig pár perc alatt elillan.
Hogyan csináld?
Miután összekeverted az ecetet és a vizet, tedd a tálat a mikróba, és indítsd el a készüléket 1 percre. Ha a mikród belseje különösen „kritikus állapotban” van, adhatsz még egy-két percet neki, de figyelj rá, hogy ne hagyd túl sokáig sem, mert felforrhat a víz, és kifuthat a tálból. Amikor a mikró leállt, várj néhány másodpercet, hogy a gőz tovább dolgozhasson. Ezután fogj egy rongyot vagy egy papírtörlőt, és egyszerűen töröld át vele a készülék belsejét. Ha még mindig maradt makacs szennyeződés, csak ismételd meg ezt a folyamatot.