Forrás: Getty
Fahéjas csillag süti recept:
Hozzávalók
- 360 g porcukor
- 85 g tojásfehérje
- 20 g citromlé
- 300 g őrölt mandula
- 115 g kandírozott vegyes gyümölcshéj
- ½ citrom reszelt héja
- 12 g őrölt fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
Olvasd el ezt is!Kicsi a lakásod? Így díszítsd fel karácsonykor
Elkészítés:
- lépés: A kandírozott gyümölcshéjat aprítógépben pépesítsd, amíg pasztaszerű állagot nem kapsz, majd tedd félre.
- lépés: A porcukrot, tojásfehérjét és citromlevet keverd össze, míg lágy habos állagot nem kapsz. Vedd ki az egyharmadát, és tedd félre, ezt a tészta tetejére fogod használni.
- lépés: A maradék habhoz add hozzá az őrölt mandulát, a gyümölcshéj-pasztát, a citromhéjat, a fahéjat és a szegfűszeget, majd alaposan gyúrd össze, hogy egy tésztaszerű állagot kapj.
- lépés: Kézzel formázd a tésztát, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Tegyél a tetejére egy másik sütőpapírt, és sodrófával nyújtsd ki kb. 1 cm vastagságúra.
- lépés: Ezután távolítsd el a felső sütőpapírt, és kend meg a tésztát egy vékony rétegben a félretett habbal. Próbáld a réteget simán és egyenletesen eloszlatni.
- lépés: Helyezd a tésztát a hűtőbe legalább egy órára, hogy megszilárduljon.
- lépés: A hűtött tésztát vágd vagy szúrd ki formákra, például csillag vagy gyémánt alakúakra. Ha a sütik ragadnának a formába, mártsd bele egy kicsit a szaggatóformát forró vízbe minden használat előtt és között.
- lépés: Sütéshez melegítsd elő a sütőt 160°C-ra, a légkeverést is kapcsold be, és süsd a sütiket 12-15 percig. Használj alsó sütést, hogy a sütemények teteje fehér maradjon. Akkor kész, ha óvatosan megemelheted a papír szélét, de a közepük még kissé puha és ragacsos.
- lépés: Hagyd a sütiket 30 percig hűlni, mielőtt kivennéd őket a tepsiből.
- lépés: Tárold légmentesen záródó dobozban – akár két hónapig is elállnak.