Forrás: Getty

3 ízletes húsvéti desszert, amivel a locsolókat is megkínálhatod

Feladhatja a leckét, hogy mivel kínáld meg a locsolókat, akik nem maradnak ebédre, ugyanakkor valami finomsággal mégiscsak kedveskednél nekik. A pogácsa, a sajtos rúd és a sós ropogtatni valók kiváló megoldást jelentenek, de ha ezek mellett szeretnél valami különlegesebb édességgel is előállni, akkor az alábbi receptekből bátran válogathatsz.

Színes tavaszi sütikorongok

Hozzávalók:

  • 300 gramm liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • ½ tk. só
  • 200 g sótlan vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 150 g barna cukor
  • 2 db nagy tojás
  • 2 tk. vanília aroma
  • színes ételfesték gél
  • csokipasztilla ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd tedd félre. Egy másik nagy tálban verd fel a kristálycukrot a barna cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojásokat és a vanília aromát. Amikor ez kész van, keverd hozzá a másik tálból a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze.

Majd oszd a tésztát négy egyenlő részre, helyezd négy kis tálkába, és színezd meg őket különböző árnyalatú ételfestékekkel. Formálj a tésztából kis golyókat úgy, hogy mind a négy színből veszel ki egy-egy darabot, és összegyúrod. A kis színes golyókat helyezd a tepsire, majd finoman lapogasd meg, a tetejére pedig szórj csokipasztillát. Süsd 10-12 percig a sütiket, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek.

Madárfészek keksz

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 150 g sótlan vaj
  • 75 g porcukor
  • 1 csipet sütőpor
  • 150 g tejcsokoládé
  • 1
  • tk. növényi olaj
  • 2 csomag apró marcipán- vagy cukortojás

Elkészítés:

A lisztet, a vajat, a cukrot és a csipet sütőport tedd egy tálba, és jól gyúrd össze masszává. Majd az így kapott tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki és szaggass közepesen nagy köröket belőle. Tedd egy kicsit a hűtőbe, addig melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, majd süsd a kis korongokat 10-12 percig, amíg aranybarna színük nem lesz. Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni. Majd olvaszd fel a csokoládét, közben add hozzá az olajat. A csokit kezdd el körbefolyatni a kekszeken, hogy úgy nézzenek ki, mint egy fészek. Tegyél a közepükbe 3 db marcipánból vagy cukorból készült tojást, és hagyd megdermedni.

Kekszes csoki mousse marcipán tojásokkal

Hozzávalók:

  • 250 g mascarpone sajt
  • 150 g habtejszín
  • 150 g csokoládé (ízlés szerint tej- vagy étcsoki)
  • 100 g karamellás (vagy mézes) keksz
  • 50 g kristálycukor
  • A díszítéshez: mini tojások marcipánból vagy csokiból

Elkészítés:

A kekszet tedd egy aprítógépbe, és jól törd össze. Majd mérettől függően oszd szét 4-6 kis pohárkába, és finoman lapogasd le. Figyelj arra, hogy a kekszőrlemény ujjnyi vastagságban legyen a csésze alján. Ezután egy kis tálban keverd össze a mascarponét és a cukrot, majd tedd félre. A tejszínt öntsd bele egy keverőtálba és verd fel, a csokoládét olvaszd meg, és keverd a felvert tejszínhez, majd add hozzá a cukorral kevert mascarponét. Az így kapott csokihabot egyenlő részekre osztva kanalazd a poharakba a kekszalap tetejére, a tetejét pedig spatulával simítsd el. Tedd a hűtőbe 1-2 órára, tálalás előtt díszítsd csokiból készült vagy marcipán tojásokkal. Az elkészítés menetét ebben a TikTok videóban megnézheted.

Iratkozz fel hírlevelünkre!
Hozzájárulok, hogy a Fundamenta-Lakáskassza Kft. és a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. hírlevel(ek)et (reklám) küldjön számomra az Adatvédelmi Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően.