Forrás: Getty

Feladhatja a leckét, hogy mivel kínáld meg a locsolókat, akik nem maradnak ebédre, ugyanakkor valami finomsággal mégiscsak kedveskednél nekik. A pogácsa, a sajtos rúd és a sós ropogtatni valók kiváló megoldást jelentenek, de ha ezek mellett szeretnél valami különlegesebb édességgel is előállni, akkor az alábbi receptekből bátran válogathatsz.
Színes tavaszi sütikorongok
Hozzávalók:
- 300 gramm liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- ½ tk. só
- 200 g sótlan vaj
- 150 g kristálycukor
- 150 g barna cukor
- 2 db nagy tojás
- 2 tk. vanília aroma
- színes ételfesték gél
- csokipasztilla ízlés szerint
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd tedd félre. Egy másik nagy tálban verd fel a kristálycukrot a barna cukrot és a vajat, majd add hozzá a tojásokat és a vanília aromát. Amikor ez kész van, keverd hozzá a másik tálból a száraz hozzávalókat, és jól dolgozd össze.
Majd oszd a tésztát négy egyenlő részre, helyezd négy kis tálkába, és színezd meg őket különböző árnyalatú ételfestékekkel. Formálj a tésztából kis golyókat úgy, hogy mind a négy színből veszel ki egy-egy darabot, és összegyúrod. A kis színes golyókat helyezd a tepsire, majd finoman lapogasd meg, a tetejére pedig szórj csokipasztillát. Süsd 10-12 percig a sütiket, amíg a szélei aranybarnák nem lesznek.
Madárfészek keksz
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 150 g sótlan vaj
- 75 g porcukor
- 1 csipet sütőpor
- 150 g tejcsokoládé
- 1
- tk. növényi olaj
- 2 csomag apró marcipán- vagy cukortojás
Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a cukrot és a csipet sütőport tedd egy tálba, és jól gyúrd össze masszává. Majd az így kapott tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki és szaggass közepesen nagy köröket belőle. Tedd egy kicsit a hűtőbe, addig melegítsd elő a sütőt 180 Celsius-fokra, majd süsd a kis korongokat 10-12 percig, amíg aranybarna színük nem lesz. Hagyd a kekszeket teljesen kihűlni. Majd olvaszd fel a csokoládét, közben add hozzá az olajat. A csokit kezdd el körbefolyatni a kekszeken, hogy úgy nézzenek ki, mint egy fészek. Tegyél a közepükbe 3 db marcipánból vagy cukorból készült tojást, és hagyd megdermedni.
Kekszes csoki mousse marcipán tojásokkal
Hozzávalók:
- 250 g mascarpone sajt
- 150 g habtejszín
- 150 g csokoládé (ízlés szerint tej- vagy étcsoki)
- 100 g karamellás (vagy mézes) keksz
- 50 g kristálycukor
- A díszítéshez: mini tojások marcipánból vagy csokiból
Elkészítés:
A kekszet tedd egy aprítógépbe, és jól törd össze. Majd mérettől függően oszd szét 4-6 kis pohárkába, és finoman lapogasd le. Figyelj arra, hogy a kekszőrlemény ujjnyi vastagságban legyen a csésze alján. Ezután egy kis tálban keverd össze a mascarponét és a cukrot, majd tedd félre. A tejszínt öntsd bele egy keverőtálba és verd fel, a csokoládét olvaszd meg, és keverd a felvert tejszínhez, majd add hozzá a cukorral kevert mascarponét. Az így kapott csokihabot egyenlő részekre osztva kanalazd a poharakba a kekszalap tetejére, a tetejét pedig spatulával simítsd el. Tedd a hűtőbe 1-2 órára, tálalás előtt díszítsd csokiból készült vagy marcipán tojásokkal. Az elkészítés menetét ebben a TikTok videóban megnézheted.