Fotó: Europress
- Takarítsd ki a mosogatót. Ez a legszennyezettebb része a konyhának, így ezt csináld meg elsőként. Vízkőoldóval fújd be, majd pár perc múlva töröld le. De addig…
- Nézd át a spejzban, a hűtőben és a szekrényekben a konzerveket és minden olyan dolgot, aminek a szavatossága lejárhat. Ami lejárt, dobd is ki, ami pedig a közeljövőben fog lejárni, használd fel mielőbb! Hasonló a helyzet a már megbontott dolgokkal. Amit túl régen bontottál ki, és a következő napokban sem tervezed elfogyasztani: kukába vele.
- Porold le a szakácskönyveket. Soha nem tudhatod, mikor melyikre lesz szükséged. Ráadásul mégis csak jobban mutat, ha nem szürkés porréteg fedi.
- Töröld át a hűtő külsejét.
- Takarítsd le a konyhapultot is, ne maradjon se zsíros, se morzsás.
- Töröld át a tűzhelyet is.
- Cseréld le tisztára a konyharuhákat, és a mosogatószivacsot is.
- Pakold el a megszáradt edényeket, evőeszközöket, poharakat a helyükre.
- Ellenőrizd, hogy a legsűrűbben használt fűszertartók fel legyenek töltve (só, bors, cukor, liszt, vegeta, pirospaprika, majoranna, bazsalikom, petrezselyem, stb.). Amiből hiányzik, írd fel, és a legközelebbi boltba menetelkor vegyél.
- Ellenőrizd a kukában a szemetet is. Ha túl sok van már benne, vidd ki/le, és tegyél bele új zacskót.
Ha nem akarsz lemaradni az Otthonok és Megoldások cikkeiről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre mielőbb!
<< Ezt ITT tudod megtenni! >>